Lopende exposities

Aura - Marc Mulders en Michiel van Nieuwkerk

Van 24.06.2017 tot 25.08.2017

Aura

Een tentoonstelling van Marc Mulders en Michiel van Nieuwkerk in KERSGALLERY in Amsterdam. De tentoonstelling opent op zaterdag 24 juni met nieuwe werken van Mulders en van Nieuwkerk

Aura staat hier voor het min of meer ‘onherkenbaar maken’ van de bloem en het portret, ten faveure van een meer universele en abstractere sfeer.
Marc Mulders schildert niet die ene bloem, maar een sfeer, aura, krachtenveld van een heel bloemenveld.
Michiel van Nieuwkerk portretteert niet een uniek individu, maar boetseert het gezicht tot een universele totem.

‘Zoals Michiel over zijn eigen artistieke zoektocht zegt: hij wil achter de buitenkant kijken, achter het zichtbare gelaat, naar iets wat het persoonlijke overstijgt. Naar jouw, mijn, ons ware gelaat. Dat is, daar zijn wij beiden het over eens, een mysterie, dus iets dat onkenbaar is.
......Toch kan een goed kunstenaar in het zichtbare en materiële het onzichtbare en immateriele uitdrukken, althans suggereren. Hoe? Ik denk door met de voorstelling, de afbeelding te breken en los daarvan met de contrasten figuratie - nonfiguratie, licht - donker, glad - ruw, zichtbaar – tastbaar te werken. In die contrasten licht iets op van waar ze vandaan komen en dat onkenbaar is.’
-filosoof Jan Bor over het werk van Michiel van Nieuwkerk-

Midden tussen velden vol wilde bloemen staat het atelier van kunstenaar Marc Mulders. Die wilde bloemen schildert hij, dag in dag uit. “Die bloemenweelde is mijn inspiratiebron,” zegt hij. “In de lente en de zomer snuif ik de geuren op. In de herfst schilder ik met de echo van die bloemenpracht in mijn hoofd. En in de winter word ik gedreven door het verlangen naar de nieuwe bloemen die zullen opkomen op mijn akker.”
Als hij schildert, staat Mulders in de deuropening van zijn atelier en kijkt hij uit over de akkers. Van tijd tot tijd legt hij zijn penseel neer en loopt hij de bloemenvelden in. “Ik loop dan bij wijze van spreken een gedicht in. Op een gegeven moment ga ik weer terug naar mijn atelier, pak mijn penseel weer op en schilder ik de dichtregels die ik heb ervaren.”
-Renate van der Zee, Nouveau magazine Mei 2017 –

Black

Van 15.07.2017 tot 15.10.2017

Black

Marc Mulders

Er zijn geen exposities gepland