Vriendschap. Twee werken zonder naam

Gepubliceerd op: 25.07.2017

Vriendschap is waar ik aan denk als ik aan Marc Mulders denk. Marc woont en werkt zo ongeveer bij ons de straat uit, midden in de natuur, tussen bossen en bloemenvelden. Hij is vaak bij ons te vinden en we praten, eten en werken met elkaar. Als het me te veel zou worden, wat gelukkig nooit zo is, zou één gesprek met Marc direct voor hernieuwde levenslust zorgen. Hij is misschien wel onze grootste ambassadeur en mijn mental coach. Die ik dus niet nodig heb maar misschien is dit wel juist omdat hij er is. Wat er is kun je niet missen.

...

Work in progress: Painting a Peacock-Mandala (VIDEO)

Gepubliceerd op: 03.11.2015

'ERASMUS' stained glass window, for the St John's Church Gouda

Work in progress, Marc Mulders painting a piece of the Peacock-Mandala in the 'ERASMUS' stained glass window, for the St John's Church Gouda.

Secret Garden

Gepubliceerd op: 26.09.2014

Secret Graden

Verkrijgbaar bij Lecturis Books.

Doc. van Jeroen Berkvens over M.M.

Gepubliceerd op: 27.10.2013

Hollandse Meesters

15 nov. premiere van deze en 19 andere doc. in serie 3 van 'DE HOLLANDSE MEESTERS'  in het GEM te Den Haag. zaal open om 19.30 uur.

La Esperanza by Anna: Scarves

Gepubliceerd op: 24.02.2012

La Esperanza by Anna- scarves heeft in samenwerking met de kunstenaar Marc Mulders een prachtige collectie zijden sjaals ontwikkelt. De sjaals zijn voorzien van dessins gecreeerd uit de werken van MM. Marc stelde collages en aquarellen beschikbaar.

De sjaals worden gemaakt in Italie bij een van de van oudsher beste fabrikanten van het land. Deze eerste collectie met Mulders bestaat uit acht sjaals en heet PELGRIMAGE/APOKALYPS

Anna Verhoeven – creatief ondernemer – bedenkster en initiatiefneemster van Positive Picture Stories en La Esperanza by Anna.

De sjaals zijn vooralsnog te koop bij kunstboekhandel MOTTA , mode zaak JURC en het Van Abbe museum, te Eindhoven, en tijdens de solo expositie van M.M. 'Lost for faith/retained for beauty', te Marres Maastricht.

Voor verdere inf. ;   info@laesperanza.nl

Bekijk La Esperanza Collectie

Marc Mulders Kunstenaar van het jaar 2017

Op 05.11.2016

Gepubliceerd op: 05.11.2016

Marc Mulders

Uit acht finalisten is Marc Mulders als Kunstenaar van het jaar 2017 gekozen. Daarmee versloeg Marc Mulders in de dertiende editie van de verkiezing zeven andere bekende Nederlandse beeldend kunstenaars, waaronder Erwin Olaf en Marlene Dumas.

Schoonheid sterft niet in stilte

Op 12.06.2015

Gepubliceerd op: 12.06.2015

Schoonheid sterft niet in stilte

Voor mijn buitenatelier laat ik elk jaar de akkers inzaaien met prach­tige bloemen. Een bron van inspiratie voor mijn schilderijen en een thuis voor bijen en vlinders.
Op de eerste foto zie je de 'aanvliegroute' van een bij naar een klap­roos. Pure schoonheid. Poëzie in beweging.

Maar boven dit vliegende gedicht is helaas een andere 'aanvliegroute' werkelijkheid geworden. Want sinds kort zijn De Beerzen en stilte en rustgebied Baest een aanvliegroute voor het almaar uitdijende Eindhoven Airport. Een klap in het gezicht van alle wandelaars en andere liefhebbers van rust en stilte.
Een pijnlijke en onbegrijpelijke klap want Landgoed Baest is door de gemeente Oirschot en de provincie Brabant in een convenant erkend als stiltegebied. In dat licht is die nieuwe aanvliegroute niets meer of minder dan een aanslag op de rust en de schoonheid van het gebied en een zeer stevige deuk in mijn vertrouwen in de overheid als partner.
De schoonheid aldaar kan inmiddels leven noch sterven in stilte.

Dus ik protesteer.
In stilte.

Marc Mulders
Schilder / kunstenaar

Paginagrote advertentie door M.M. in Eindhovens dagblad 12.06.15

Labyrinth 'PELGRIMAGE'

Gepubliceerd op: 26.05.2014

Labyrinth 'pelgrimage'

Nu te bezichtigen bij rondleiding in de brouwerij van het Klooster Koningshoeven; Labyrinth 'PELGRIMAGE'

The Moonlight Garden: 30 jaar schilder

Gepubliceerd op: 05.05.2013

The Moonlight Garden

The Moonlight Garden

In de jaren tachtig brak Marc Mulders (Tilburg 1958) als jonge schilder door met heftige, religieus geladen doeken. Deze werden gevolgd door een lange, succesvolle reeks bloemen- en wildschilderijen.
Door Mulders’ verhuizing van de stad naar het platteland veranderde zijn werk ingrijpend. Figuratieve doeken met bloemkelken werden abstracte voorstellingen van ruimten in de natuur. Het thema van de tuin als beschermde verblijfplaats is sinds kort leidend in de schilderspraktijk van Mulders. Zijn intenties zijn opmerkelijk constant gebleven: het verbeelden van de natuur en haar diepere symboliek.

In The Moonlight Garden komen alle aspecten van Mulders’ oeuvre aan bod: schilderijen, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages, glaswerk en tapijten. Een schitterend overzicht van een van Nederlands’ grootste schilders.

BLOEM. Marc Mulders

Gepubliceerd op: 08.04.2011

Presentatie Art Amsterdam 11 mei 99 uitgevers

Marc Mulders (1958) wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment. Zijn oeuvre wordt bepaald door de eeuwige cyclus van leven en dood. Bloemen, dood wild, vis-sen en gevogelte zijn daarbij steeds terugkerende onderwer-pen, die hij in zeer uiteenlopende technieken vastlegt: olieverfschilderijen, aquarellen, foto’s, collages, tekeningen, emaille-op-glas-schilderingen en glas-in-lood.

In dit boek stelt Mulders de bloem centraal, in al haar facetten: van ontluiken en opbloeien tot het verwelken en afsterven. Hij schildert rozen en zonnebloemen in pasteuze verf, in weelderige lagen opgezet. Of papegaaitulpen, steeds in andere levensstadia vastgelegd. Om ze vervolgens in fotocollages te verwerken. Of in atelierfoto’s, waar hij bloemen en schilderijen samenbrengt. En niet te vergeten de tere bloemaquarellen, in strenge eenvoud van lijn en toets gepenseeld, in de traditie van de door hem zo bewonderde Chinese tekenkunst. Mulders’ werk laat zien hoe hij ‘geroerd’ wordt door de kwetsbaarheid van een bloem. ‘Bloem’ is kortom één grote lofzang op de natuur.

Met tekstcitaten van Wim Beeren, Jaap Goedegebuure, Jaap Guldemond, Henk van Os, Hans den Hartog Jager, Rudi Fuchs en Marc Mulders zelf.

Presentatie: Art A'dam, mei 2011,  99 Uitgevers

Prijs: € 24,50