Marc Mulders: My Own Private Giverny

Op 01.12.2017

Gepubliceerd op: 09.11.2017

My Own Private Giverny

Nieuw boek, vanaf 1 december leverbaar bij Uitgeverij Veerhuis voor € 19,95.

Marc Mulders Kunstenaar van het jaar 2017

Op 05.11.2016

Gepubliceerd op: 05.11.2016

Marc Mulders

Uit acht finalisten is Marc Mulders als Kunstenaar van het jaar 2017 gekozen. Daarmee versloeg Marc Mulders in de dertiende editie van de verkiezing zeven andere bekende Nederlandse beeldend kunstenaars, waaronder Erwin Olaf en Marlene Dumas.

Schoonheid sterft niet in stilte

Op 12.06.2015

Gepubliceerd op: 12.06.2015

Schoonheid sterft niet in stilte

Voor mijn buitenatelier laat ik elk jaar de akkers inzaaien met prach­tige bloemen. Een bron van inspiratie voor mijn schilderijen en een thuis voor bijen en vlinders.
Op de eerste foto zie je de 'aanvliegroute' van een bij naar een klap­roos. Pure schoonheid. Poëzie in beweging.

Maar boven dit vliegende gedicht is helaas een andere 'aanvliegroute' werkelijkheid geworden. Want sinds kort zijn De Beerzen en stilte en rustgebied Baest een aanvliegroute voor het almaar uitdijende Eindhoven Airport. Een klap in het gezicht van alle wandelaars en andere liefhebbers van rust en stilte.
Een pijnlijke en onbegrijpelijke klap want Landgoed Baest is door de gemeente Oirschot en de provincie Brabant in een convenant erkend als stiltegebied. In dat licht is die nieuwe aanvliegroute niets meer of minder dan een aanslag op de rust en de schoonheid van het gebied en een zeer stevige deuk in mijn vertrouwen in de overheid als partner.
De schoonheid aldaar kan inmiddels leven noch sterven in stilte.

Dus ik protesteer.
In stilte.

Marc Mulders
Schilder / kunstenaar

Paginagrote advertentie door M.M. in Eindhovens dagblad 12.06.15

Doc. van Jeroen Berkvens over M.M.

Gepubliceerd op: 27.10.2013

Hollandse Meesters

15 nov. premiere van deze en 19 andere doc. in serie 3 van 'DE HOLLANDSE MEESTERS'  in het GEM te Den Haag. zaal open om 19.30 uur.

Vriendschap. Twee werken zonder naam

Gepubliceerd op: 25.07.2017

Vriendschap is waar ik aan denk als ik aan Marc Mulders denk. Marc woont en werkt zo ongeveer bij ons de straat uit, midden in de natuur, tussen bossen en bloemenvelden. Hij is vaak bij ons te vinden en we praten, eten en werken met elkaar. Als het me te veel zou worden, wat gelukkig nooit zo is, zou één gesprek met Marc direct voor hernieuwde levenslust zorgen. Hij is misschien wel onze grootste ambassadeur en mijn mental coach. Die ik dus niet nodig heb maar misschien is dit wel juist omdat hij er is. Wat er is kun je niet missen.

...

Work in progress: Painting a Peacock-Mandala (VIDEO)

Gepubliceerd op: 03.11.2015

'ERASMUS' stained glass window, for the St John's Church Gouda

Work in progress, Marc Mulders painting a piece of the Peacock-Mandala in the 'ERASMUS' stained glass window, for the St John's Church Gouda.

Secret Garden

Gepubliceerd op: 26.09.2014

Secret Graden

Verkrijgbaar bij Lecturis Books.