The Moonlight Garden: 30 jaar schilder

The moonlight garden: 30 jaar schilder

In de jaren tachtig brak Marc Mulders (Tilburg 1958) als jonge schilder door met heftige, religieus geladen doeken. Deze werden gevolgd door een lange, succesvolle reeks bloemen- en wildschilderijen.
Door Mulders’ verhuizing van de stad naar het platteland veranderde zijn werk ingrijpend. Figuratieve doeken met bloemkelken werden abstracte voorstellingen van ruimten in de natuur. Het thema van de tuin als beschermde verblijfplaats is sinds kort leidend in de schilderspraktijk van Mulders. Zijn intenties zijn opmerkelijk constant gebleven: het verbeelden van de natuur en haar diepere symboliek.

In The Moonlight Garden komen alle aspecten van Mulders’ oeuvre aan bod: schilderijen, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages, glaswerk en tapijten. Een schitterend overzicht van een van Nederlands’ grootste schilders.

Glossy: Apokalyps

Glossy: Apocalyps

Apokalyps is een eenmalige uitgave van Uitgeverij Meinema en Marc Mulders.

Vormgeving Marc Mulders en Marc Koppen (Scherpontwerp, Eindhoven)

84 pagina's | Paperback / Glossy | ISBN: 9789021143149

Prijs: € 6,95
(exclusief verzendkosten)

DVD: Dauw

Dauw

Begin 2006 treffen zij elkaar weer en Hans is nog steeds gefascineerd door het werk van Marc Mulders. “Daar zou eens een film over gemaakt moeten worden”, zegt hij. Even daarvoor heeft hij te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is en nog maar korte tijd van leven heeft. Dat brengt hem tot de woorden: “Ben en Carrien, verkoop mijn huis als ik dood ben en maak die film.”

Bekijk uitzending AVRO Kunstuur

Prijs: € 19,50
(exclusief verzendkosten)

Publicatie: Archief #1 Glas

Archive

1 maart 2010 verscheen het eerste nummer in een nieuwe serie publicaties onder de noemer 'ARCHIEF', 'ARCHIVES', waarin thema's en technieken van de laatste jaren zullen worden geinventariseerd.

Download PDF versie

Verkrijgbaar o.a, bij boekwinkels MOTTA Eindhoven, en Livius te Tilburg.

Prijs: € 12,50
(exclusief verzendkosten)

La Esperanza by Anna: Scarves

Esperanza

La Esperanza by Anna- scarves heeft in samenwerking met de kunstenaar Marc Mulders een prachtige collectie zijden sjaals ontwikkelt. De sjaals zijn voorzien van dessins gecreeerd uit de werken van MM. Marc stelde collages en aquarellen beschikbaar.

De sjaals worden gemaakt in Italie bij een van de van oudsher beste fabrikanten van het land. Deze eerste collectie met Mulders bestaat uit acht sjaals en heet PELGRIMAGE/APOKALYPS

De sjaals zijn vooralsnog te koop bij kunstboekhandel MOTTA , mode zaak JURC en het Van Abbe museum, te Eindhoven, en tijdens de solo expositie van M.M. 'Lost for faith/retained for beauty', te Marres Maastricht.

Bekijk La Esperanza Collectie

Prijs: Op Aanvraag
(exclusief verzendkosten)

Publicatie: Bloem. Marc Mulders

Presentatie Art Amsterdam 11 mei 99 uitgevers

Marc Mulders (1958) wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment. Zijn oeuvre wordt bepaald door de eeuwige cyclus van leven en dood. Bloemen, dood wild, vis-sen en gevogelte zijn daarbij steeds terugkerende onderwer-pen, die hij in zeer uiteenlopende technieken vastlegt: olieverfschilderijen, aquarellen, foto’s, collages, tekeningen, emaille-op-glas-schilderingen en glas-in-lood.

In dit boek stelt Mulders de bloem centraal, in al haar facetten: van ontluiken en opbloeien tot het verwelken en afsterven. Hij schildert rozen en zonnebloemen in pasteuze verf, in weelderige lagen opgezet. Of papegaaitulpen, steeds in andere levensstadia vastgelegd. Om ze vervolgens in fotocollages te verwerken. Of in atelierfoto’s, waar hij bloemen en schilderijen samenbrengt. En niet te vergeten de tere bloemaquarellen, in strenge eenvoud van lijn en toets gepenseeld, in de traditie van de door hem zo bewonderde Chinese tekenkunst. Mulders’ werk laat zien hoe hij ‘geroerd’ wordt door de kwetsbaarheid van een bloem. ‘Bloem’ is kortom één grote lofzang op de natuur.

Met tekstcitaten van Wim Beeren, Jaap Goedegebuure, Jaap Guldemond, Henk van Os, Hans den Hartog Jager, Rudi Fuchs en Marc Mulders zelf.

Prijs: € 24,50
(exclusief verzendkosten)

Cardbox: Marc Mulders

Cardbox

De schilder Marc Mulders maakt foto"s van al zijn bloemstillevens. Het dagelijkse naschilderen van de bloemen is telkens opnieuw een dappere poging de bloemen in verf op het linnen te presenteren. Voor dat naschilderen is voor Mulders echter die bloem alleen niet genoeg. Hij voegt religieuze afbeeldingen toe aan zijn schilderijen. Deze plaatst hij tussen de bloembladeren, meeldraden, stampers en Stengels om zo het stilleven symboliek en liturgie mee te geven. Deze afbeeldingen zijn soms wat verborgen, dan weer opzichtig aanwezig of vaag in het tegenlicht zichtbaar: essentieel voor de totstandkoming van het schilderij.

De foto's zijn ontstaan in 2005, 2006 en 2007. Sommige foto"s zijn door Mulders opnieuw gebruikt als zeefdruk in glas-in-loodramen, als een patroon voor zijn modeontwerpen, of in collages. Deze cardbox bevat vijfentwintig van deze prachtige foto"s, gedrukt op dubbele kaarten met bijbehorende enveloppen. Voor elke gelegenheid een kaart, voor elke ontvanger een prachtig kunstwerk

Prijs: € 24,95
(exclusief verzendkosten)

Publicatie: BAEST

Beast

De tuinen, de bossen en het landschap rondom zijn woning zijn voor kunstenaar Marc Mulders zijn 'buitenateliers'. "Nevel, mist en schemer nemen het penseel ter hand" zo schrijft hij zelf in dit boek, "en kleuren het linnen in met een prachtig diffuus licht. Alsof hier een sluier van licht het geheim juist openbaart." In het Brabantse platteland zijn nog immer geheime landschappen te vinden. Landgoed Baest heeft zich staande weten te houden tussen de verstedelijking, ruilverkaveling, schaalvergroting en industrialisatie. Marc Mulders legde dit bedreigde landschap in zijn volle glorie vast.

Verschenen: januari 2011 Auteurs: Dorien Pessers en Marc Mulders

Download PDF versie

Prijs: € 15,00
(exclusief verzendkosten)